Een onderonsje tussen de burgemeesters Corry van Rhee-Oud Ammerveld van Druten (met spijkerjack) en Marijke van Beek van Wijchen (met rood jasje), voorafgaand aan de gezamenlijke vergadering van de twee gemeenteraden.
Volledig scherm
PREMIUM
Een onderonsje tussen de burgemeesters Corry van Rhee-Oud Ammerveld van Druten (met spijkerjack) en Marijke van Beek van Wijchen (met rood jasje), voorafgaand aan de gezamenlijke vergadering van de twee gemeenteraden. © Menno Pols/DG

Na afblazen fusie Druten-Wijchen: ‘Maak bom onder ambtenarenkorps onschadelijk’

DRUTEN/WIJCHEN - Het afblazen van de fusie tussen Druten en Wijchen brengt het gezamelijke ambtenarenkorps van de gemeenten aan het wankelen. Ambtenaren zijn bezorgd over de toekomst.

12 reacties

 • SchoneSchijn

  2 maanden geleden
  De enige optie is: van Weurt t/m Dreumel inclusief Wijchen, in een grote gemeente Maas en Waal. Alle andere opties zijn deel opties. Kun je net zo goed de huidige situatie handhaven en voorkomt men een heleboel onrust.
 • janv

  2 maanden geleden
  Maak van heel Maas en  Waal  1 gemeente , dan is het partij trekken van ambtenaren  veel minder !Zo het in Druten gaat kan zo niet doorgaan, grotere bedrijven kunnen alles, de kleine man telt niet mee.  En het lakse gedoe moet ook maar eens ophouden  Doe iets voor de inwoners !
 • hermAn

  2 maanden geleden
  Uithuilen en opnieuw beginnen. Het komt er over een paar jaar toch van. Dan staat het water deze gemeenten zo aan de lippen dat ze niet meer anders kunnen. Maar laat de inwoners van de kernen zich dan uitspreken met welke andere kernen ze zich het meest verbonden voelen en vorm zo een of twee nieuwe gemeenten in de regio. Malden en Weurt neigen misschien meer naar Nijmegen, terwijl Heumen, Overasselt zich meer verbonden voelen met Wijchen en Puiflijk met Beneden Leeuwen.
 • Antonius

  2 maanden geleden
  Hou eens op met dat geklaag. Iedereen voelt extra werkdruk en weet alles beter. Ga gewoon aan werk en doe waarvoor je rijkelijk beloond wordt.
 • CCC

  2 maanden geleden
  Ik mag toch aannemen dat betreffende organisatie nu wordt opgeheven.
 1. Heftige bodycambeelden van fotograaf tijdens rellen in Eindhoven
  Play

  Heftige bodycam­beel­den van fotograaf tijdens rellen in Eindhoven

 2. Michiel en Wendy verrassen agenten met kroketten en taart
  Play

  Michiel en Wendy verrassen agenten met kroketten en taart

Maas en Waal