Volledig scherm
Handbalsters in kleedkamer. Screenshot: RTL Nieuws © RTL Nieuws

Naaktbeelden handbalsters komen van sauna Oase in Nederasselt

UpdateNEDERASSELT - Criminelen blijken eind vorig jaar naaktbeelden online gezet te hebben van speelsters van de Nederlandse handbalploeg. Een tweetal video's stond december 2017 enkele uren op een populaire pornowebsite. 

Quote

De beelden zouden binnen 14 dagen online gaan als ik de camera's niet direct zou verwijde­ren.

Erik van Ingen Schenau

De beelden blijken gemaakt te zijn in sauna Oase in Nederasselt. Criminelen hadden de bewakingscamera's al in 2015 gehackt, maar zetten de beelden pas eind vorig jaar online. 

De eigenaar van de sauna, Erik van Ingen Schenau, was direct door hen gewaarschuwd dat de camera's gehackt waren. ,,Ik kreeg een mail binnen met daarin een foto, een still uit een video van een van de beveiligingscamera's’’, legt de sauna-eigenaar uit. 

,,Met daarbij de waarschuwing dat de beelden binnen veertien dagen online zouden gaan als ik de camera's niet direct zou verwijderen. Om dat te voorkomen heb ik de camera's ook meteen uitgeschakeld en weggehaald. Desondanks doken de beelden december vorig jaar toch online op. Mogelijk dat de dader ze heeft gedeeld met een vriend die het alsnog nodig vond om ze openbaar te maken.’’ 
Voor zover bekend zijn de video's later nergens meer opgedoken. 

Bang

Volgens Pieter Bunt, woordvoerder van de branchevereniging voor sauna- en wellnessbedrijven, is herhaling uitgesloten. Beveiligingscamara's in kleedruimtes zijn al twee jaar verboden verklaard door de overheid. Saunagangers hoeven dan ook niet bang te zijn dat zich zoiets nog eens zal herhalen.’’  

Bij de gewraakte beelden ging het om twee video's van drie en twee minuten waarin zeven handbalsters zich omkleden om naar de sauna te gaan. Ze trekken hun trainingspakken uit en doen een witte badjas en slippers aan. De gezichten van de meeste sporters waren duidelijk herkenbaar. Ook kwamen volledig naakte speelsters in beeld. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal