Volledig scherm
Opbouw van het festival Zeeltje Rocks in Deest © David van Haren

Nat Zeeltje Deest is dit jaar geen probleem

DEEST - Een paar jaar geleden ging festival Zeeltje in Deest bijna failliet na een compleet verregende editie. Dat zal ze dit jaar niet gebeuren daar in rockdorp Deest. Er staat een hele grote tent in de wei naast de visplas waar het festival zijn naam aan dankt. 

Daar gaan vrijdag voor het eerst de versterkers op 10 voor de eerste dag van het driedaagse programma. Voor bands als Thundermother en Vandenberg's Moonkings (van Adje Vandenberg) Het zwaartepunt - ook in de betekenis van heavy - ligt op de zaterdag, al doen dit jaar de eerste en de tweede dag nauwelijks voor elkaar onder. Want wie zien we ook vrijdag? Leo Lyons, bassist van de legendarische bluesrockband Ten Years After. Hij speelt de hele set die Ten Years After 50 jaar geleden op Woodstock speelde, precies op dezelfde dag.

Zaterdag treden onder meer de Band of Friends (van de overleden bluesrocker Rory Gallagher) en Stacy Collins aan. Zondag is er de traditionele gratis familiedag met coverbands als de bijna-echte Blondie en de bijna niet van origineel te onderscheiden Status Quo.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal