Volledig scherm
De vmbo-locatie van het Pax Christi College. © DG

Nieuwe Pax Christi houdt open huis

DRUTEN - Wie benieuwd is naar het vernieuwde Pax Christi College in Druten, kan woensdag 11 oktober een kijkje komen nemen. Die dag houdt de school open huis.

Afgelopen zomer zijn de twee Drutense vestigingen van het Pax Christi College verbouwd. Zaten eerst alle eerste- en tweedejaars bij elkaar op de Klepperheide en de oudere leerlingen aan de Mr. van Coothstraat, dat is sinds dit schooljaar niet meer het geval. Het voormalige juniorcollege is omgetoverd tot lyceum, bedoeld voor de havisten en vwo'ers. Aan de Mr. van Coothstraat krijgen nu alle vmbo-leerlingen les. Deze verschuiving ging gepaard met een verbouwing.

Officiële opening

Vrijdag 6 oktober is de officiële opening van de vernieuwde locatie. Eerst opent burgemeester Lucien van Riswijk die middag het lyceum. Daarna is de vmbo-vestiging aan de beurt. Deze opening is alleen voor genodigden. Een kleine week later, de 11de, zijn alle Maas en Walers welkom. Van 16.00 tot 20.00 uur staan dan de deuren open.

Openingsfeest

De leerlingen worden niet overgeslagen. Voor hen staat er donderdag 5 oktober een openingsfeest op het programma bij Active Partyworld. De dag erna hoeven ze pas om 10.15 uur op school te zijn. Die vrijdag zijn er ook geen toetsen en houden de docenten rekening met de hoeveelheid huiswerk.

Maas en Waal