Nijmeegse maar ook IJslandse biertjes op Hop in 't Slot

videoEWIJK – Aan de opzet van het Ewijkse bierfestival Hop in 't Slot is niets veranderd, wel zijn er dit weekend tijdens de tweede editie andere bieren te proeven. Afkomstig uit Nijmegen, maar ook Spanje en IJsland.

Volledig scherm
Er zijn veel soorten bier te proeven. © De Gelderlander

De boomgaarden en de binnenplaats van Slot Doddendeal in Ewijk zijn dit weekend twee dagen lang het decor van Hop in ’t Slot. Dit festival organiseert Jan-Willem 't Hooft, eigenaar van het slot, met Maurice Huisman van het Nijmeegse café Piet Huisman. ,,Vorig jaar stonden er meer commerciële brouwers. We willen ook de kleine zelfstandige en lokale brouwerijen een kans geven om hun bier te laten proeven. Daarom hebben we nu voor hen gekozen."

Naast brouwerijen uit Nijmegen en Eindhoven komt er ook een aantal uit het buitenland. België, IJsland, Spanje, Amerika en Duitsland zijn vertegenwoordigd in Ewijk.

Pasen

Qua weer treffen de organisatoren het beter, althans de eerste dag, dan in 2017. ,,Vorig jaar hielden we het festival rond dezelfde datum. Het was toen Pasen en slecht weer. Daardoor kwamen er jammer genoeg minder mensen op af”, zegt ’t Hooft. ,,Gelukkig treffen we het nu beter. Dat merk je gelijk aan het aantal bezoekers. Het loopt goed."

Zondag

Bezoekers kunnen ook nog zondag, tussen 13 en 20 uur langskomen op Hop in 't Slot. Vanuit Nijmegen rijden er pendelbussen naar het Ewijkse landgoed.  

Volledig scherm
Hop in 't Slot vindt voor de tweede keer plaats in Ewijk. © De Gelderlander
Volledig scherm
Op de binnenplaats van het slot zijn ook bieren te proeven. © De Gelderlander
Volledig scherm
Mede-organisator Jan-Willem 't Hooft spreekt met bezoekers. © De Gelderlander
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal