Volledig scherm
De cover van het boek voor het onderwijs, behorend bij het project Grote Werken komt tot leven. © Grote Werken Junior

Nog één Maas en Waals project in de race voor Gouden Gelderse Roos

updateDRUTEN - Van de vier Maas en Waalse projecten die meedongen naar de Gouden Gelderse Roos, de tweejaarlijkse prijs voor het beste erfgoedproject, is er nog één in de race: Grote Werken komt tot leven.

Dat project heeft voldoende stemmen gekregen om in de top 3 van de publieksprijs terecht te komen. Op welke plek het project precies is belandt, wordt op 15 november bekendgemaakt op de Gelderse Landdag in De Lindenberg in Nijmegen.

Onderwijs en theater

Grote Werken komt tot leven is een onderwijs- en theaterproject over de geschiedenis van het Land van Maas en Waal. 

De andere drie Maas en Waalse projecten: De Tuut, Een Romeinse Bruiloft en Zij/Hij in Gelderland zijn afgevallen voor de publieksprijs en de juryprijs. De twee laatstgenoemde projecten zijn samenwerkingsprojecten tussen kleine musea, waarin Museum Kasteel Wijchen participeert. 

Andere gegadigden

Andere gegadigden voor de publieksprijs zijn Vischafslag Harderwijk en Natuurpark Kronenkamp Neede. De juryprijs gaat naar Museumwoningen Arnhem, Natuurpark Kronenkamp of Sky of Hope/WO2- en Vliegeniersmuseum  in Vuren. Ook hier wordt de winnaar op 15 november bekendgemaakt. 

De juryprijs en de publieksprijs zijn beide 1.000 euro.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal