Volledig scherm
Speuren naar vroeger tijdens jubileumfeest van de Sint Annakerk in Bergharen. © Eveline van Elk

Nostalgie troef op kerkfeest Bergharen

BERGHAREN - Een feest der herkenning. Dat was het dorpsfeest rond het 125-jarig bestaan van de Sint Annakerk dat Bergharen zondag op grootse wijze vierde. 

,,We hadden foto's verzameld van vroeger voor een grote foto-expositie over het dorp in relatie met de kerk. Jong en oud zag je puzzelen hoe het vroeger ook al weer geweest moet zijn. Turend op de foto's zijn hele families doorgelicht", vertelt mede-organisator Ad Romijnders.

Ander hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, was het beklimmen van de kerktoren. ,,Er waren wachtrijen van drie kwartier, ongelooflijk. Gewoonlijk is de toren afgesloten. Nu konden mensen de klokken bekijken en over de gewelven boven het middenschip van de kerk lopen. Heel interessant."

Ook leuk was de toekomstvisie die kinderen aan de hand van mini-maquettes gaven op de kerk. Zaterdagavond was bisschop De Korte van Den Bosch nog voorganger in een drukke dienst. Voor een groepsfoto van Bergharenaren kwamen zo'n 150 inwoners opdraven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal