Volledig scherm
Druten. © Eveline van Elk

Ondernemers centrum Druten maken zich zorgen

DRUTEN - Winkeliers vinden dat er wat moet gebeuren met het centrum van Druten. Het moet weer verfrissend zijn. "Dat we zeggen 'oh, we rijden weer eens naar Druten toe, zo gezellig!" Angelique Wijers en Fatos Memik, beiden werkzaam bij de kledingwinkel Shoeby aan de Markt, praten met weinig trots over het dorp.

Memik: "Het is nu echt triest. We maken ons wel zorgen, want het wordt steeds slechter. Het is een dorp en toch bestaat het centrum uit twee delen." Wijers vult haar aan. "Misschien kunnen ze de Hogestraat deels afsluiten voor verkeer. Ze zouden het compacter moeten maken. Er zit totaal geen logica in en het centrum straalt niets uit. Maak bijvoorbeeld meer terrasjes."

Memik baalt van het vertrekken van de Action aan de Markt. "Ik heb een grote terugloop van klanten. De Action was een grote trekpleister. Dat de winkel weg is, is goed aan mijn omzet te merken. Toen ik hier in 2010 begon, stonden we met zes man personeel, nu staan we nog met zijn tweeën. Mensen gaan nu naar Wijchen om te winkelen. Daar is het gezelliger en er is meer aanbod."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal