Volledig scherm
Een gymzaal van het Pax Christi College. © Paul Rapp

Onderzoek naar kwaliteit gymlokalen Druten

DRUTEN -  Een onderzoeksbureau gaat bekijken of de gymzalen waarvan het Pax Christi College en basisschool De Kubus gebruikmaken nog voldoen aan de eisen. Daarbij wordt ook bekeken wat de bouw van een nieuwe sporthal - op zijn vroegst over een jaar of twee - op de Gelenberg voor de scholen betekent. 

De gymzalen van de basisscholen in de kerkdorpen blijven buiten het onderzoek omdat die gymzalen geen onderdeel zijn van de betreffende scholen.

Hevo brengt in beeld in hoeverre er voldoende gymruimte is voor Pax en Kubus en of de bestaande gymruimtes nog up-to-date zijn. Ook bekijkt het bureau in hoeverre investeringen in nieuwe sportvoorzieningen zinvol zijn met het oog op de bouw van de nieuwe sporthal. Niet alleen de staat van de gebouwen maar ook de toestand van de apparaten in de sportzalen wordt onder de loep genomen. 

Over twee maanden moet het onderzoeksverslag klaar zijn. Daarin zal het bureau meerdere scenario’s schetsen (nieuwbouw, renovatie, groot onderhoud). Hevo krijgt ruimt 9.500 euro voor de klus. Eerder maakte het bureau ook al het zogeheten Integraal Huisvestingsplan (IHP) voor de scholen in de gemeente. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal