Volledig scherm
Theater Heen & Weer, afgelopen juni. Over een jaar ook winterse voorstellingen in weer en wind. © Rolf Hensel

Ook winterse theatervoorstellingen van Over & Weer aan en op de Waal

BEUNINGEN/SLIJK-EWIJK - Theater Over & Weer gaat uitbreiden. Na drie succesvolle zomervoorstellingen op de Waaloevers in zowel Beuningen als - aan de overzijde - Slijk-Ewijk, komen er over een jaar ook wintervoorstellingen. 

Tot nu toe speelde Over & Weer altijd in juni: vier scènes over het leven langs de rivier, waarvan twee aan de Betuwse zijde van de rivier en twee aan Maas en Waalse kant. Het publiek werd tussentijds overgezet door het fiets- en voetveer. 

Intrigeert

Volledig scherm
Rob Hoekstra in zijn tuin, op Landgoed Loenen in Slijk-Ewijk. © Rolf Hensel

,,Maar wat mij intrigeert, is dat er natuurlijk ook heel veel mooie winterse rivierverhalen zijn", zegt Rob Hoekstra, tekstschrijver en aanjager van theatergroep Over & Weer. ,,Die winterse elementen mis je natuurlijk tijdens ons theaterfestival in juni." 

Quote

Er zijn veel mooie herfst- en winterver­ha­len van het leven rond en op de Waal te vertellen.

Rob Hoekstra, tekstschrijver theatergroep Over & Weer

Dus heeft Hoekstra - woonachtig in het Loenense bos in Slijk-Ewijk, op 300 meter van de dijk - een nieuw idee: ,,Achttien vertellingen over het leven in de herfst en winter aan en op de rivier. Als voorstellingen eind volgend jaar op te voeren, vanaf november 2018 tot en met februari 2019; en ook de winter erna." 

Toneel maken in de donkerste maanden van het jaar vraagt uiteraard om een alternatieve invulling. ,,Er zullen drie soorten voorstellingen zijn. ,Verhalen bij het haardvuur' vinden binnen in Slot Doddendael in Ewijk en het witte kerkje in Slijk-Ewijk plaats. De voorstellingsreeks 'De barre tocht' vindt in het schemerlicht pal aan de Waaloevers plaats en is in weer en wind." Voor de derde voorstelling wordt een flinke boot ingehuurd, waarmee het publiek overdags wordt rondgevaren over de Waal. ,,Deze serie gaat 'door schippersogen' heten." 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Maas en Waal