Volledig scherm
Een zomerse dag in De Zeven Morgen, een jaar of tien geleden. © Jan Rikken

Openluchtzwembaden kunnen niet vervroegd open

DREUMEL/EWIJK - De twee Maas en Waalse openluchtzwembaden - in Ewijk en Dreumel - kunnen deze week nog niet open; de ronduit zomerse temperaturen ten spijt. 

Quote

We moeten het bad nog schilderen en daar heb je drie drogen dagen voor nodig.

Fenk van Stiphout, zwembad De Tuimelaar

,,Ik heb 25 graden in april niet eerder meegemaakt", zegt Diana Kusters van De Zeven Morgen in Dreumel. Maar een plons kan pas volgend weekend worden gemaakt: op zondag 29 april gaat het bad officieel open. Dat is de aftrap voor een jaar vol festiviteiten, omdat het zwembad een halve eeuw bestaat. ,,Het bad is nu vol, maar de vrijwilligers zijn nog druk bezig met onderhoud. En er moet gekwalificeerd toezichtspersoneel beschikbaar zijn." 

Ook De Tuimelaar in Ewijk kan niet eerder open dan op de geplande 30e april. Vanwege praktische onderhoudsredenen. ,,Om de twee jaar schilderen we het zwembad en dat moet nu nog gebeuren", zegt voorzitter Fenk van Stiphout. ,,Daarvoor heb ik drie dagen zonder regen nodig, anders pakt de verf niet goed. Ik hoop dat we zaterdag aan de slag kunnen." 

Rokersadvies

Overigens gaat De Zeven Morgen het roken op het terrein nog niet helemaal verbieden. ,,Daar waren de meningen over verdeeld", aldus Kusters. Dus kwam er een compromis: ,,We plaatsen een groot bord waarbij we bezoekers er op wijzen dat zwemmen gezond is en we roken daarom afraden." 

Tuimelaar-voorzitter Fenk van Stiphout wil het liefst het nieuwe beleid van de Wijchense speeltuin Blije Dries volgen en roken rond het zwembad volledig verbannen. ,,Maar er zijn ook rokers binnen het bestuur, dus daar moet nog wel over gesproken worden." 

Volledig scherm
Lol in De Tuimelaar in 2013. © Eveline van Elk
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal