Volledig scherm
PREMIUM
Sfeerverlichting in de Hogestraat was het eerste wapenfeit van de winkeliersvereniging die enkele jaren geleden ontstond. © Eveline van Elk

Oppimpen van het koopcentrum van Druten komt in 2020 echt op stoom

DRUTEN - Het centrum van Druten timmert komend jaar flink aan de weg. Er komt dan een centrummanager, waarvoor de gemeente drie jaar op rij 20.000 euro op tafel legt. Die centrummanager moet de spin het web zijn. Hij of zij moet samen met de ondernemers een ‘gevarieerd, verrassend en gastvrij’ centrum tot stand brengen.

Volgens oud-ondernemer Benno van Altena is de selectie uit kandidaten die zich voor de functie hebben gemeld, in volle gang. ,,Het streven is dat de centrummanager per 1 januari aantreedt. Ik ga hem of haar wegwijs maken.” 

Fietsenstallingen

In 2020 komen er ook extra fietsenstallingen bij in het winkelgebied. Een inventarisatie onder ondernemers, inwoners en bezoekers van de Hogestraat leverde op dat er behoefte aan is. Als de stallingen er staan, komt er ook een fietsparkeerbeleid.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal