Optochten in Wijchen, Bergharen, Balgoij, Alverna, Dreumel, Beneden-Leeuwen, Beuningen, Afferden, Ewijk en Winssen gaan niet door, Boven-Leeuwen wel

updateWIJCHEN/DREUMEL – De optochten in Dreumel en Beneden-Leeuwen zijn afgelast. Ook de optochten in Wijchen, Alverna, Bergharen en Balgoij gaan zondag niet door vanwege het ontstuimige weer. Hetzelfde geldt voor de optochten in Beuningen, Ewijk en Winssen en Afferden.

Balgoij heeft alternatief programma. De prins gaat naar de wagens toe . Dit word later op groot scherm vertoond en extra optreden van de dansgarde. Daarna toch prijsuitreiking.

‘Veiligheid is onze hoogste prioriteit en wij achten het dan ook gezien de weersverwachtingen niet verantwoord om te starten', zo laten  optochtcommissies weten via Facebook.

De optocht in Puiflijk van zaterdag.
Volledig scherm
De optocht in Puiflijk van zaterdag. © David van Haren

Ze gaan onderzoeken of het mogelijk is om binnenkort alsnog de optochten te kunnen organiseren.

De avondoptocht in Boven-Leeuwen gaat zondag vooralsnog wel door, zo laat een woordvoerder van de gemeente West Maas en Waal weten.

Niet iedereen liet zich overigens tegenhouden door het optochtverbod, zoals te zien is in onderstaande video uit de buurtschap Lunen in Wijchen:

Maas en Waal