Overvallers rijden vrachtwagen klem op N322; chauffeur ongedeerd

updateBOVEN-LEEUWEN - Een vrachtwagenchauffeur is maandagmorgen vroeg klemgereden en bedreigd op de Maas en Waalweg (N322) bij Boven-Leeuwen. De weg was uren volledig dicht voor onderzoek.

Er is sporenonderzoek gedaan aan onder meer de vrachtwagen zelf en in de omgeving van het voertuig. Medewerkers van de forensische opsporing, de recherche en de verkeersongevallenanalyse zijn daarvoor ter plekke geweest. De N322 is rond 08.15 uur weer vrijgegeven, nadat het onderzoek ter plekke was afgerond.

,,Het gaat om een poging overval, waarbij mijn chauffeur is klemgereden door drie auto's’’, weet de eigenaar van Ünsal Transport uit Roermond, waarvoor de chauffeur reed. Hij vervoerde kleding in de truck. Die lading is ongemoeid gelaten, aldus de eigenaar.

Hij zegt dat er schoten zijn gevallen bij de overval. ,,Volgens mij is er in de lucht geschoten, maar voor de rest weet ik niet meer’’, zegt hij tegen Omroep Gelderland.

De plek van de overval lijkt bewust gekozen: in de wijde omtrek rond de overvalsplek zijn slechts weilanden, en op de lange weg zijn geen mogelijkheden voor het doelwit om te vluchten.

Motief

Het motief voor de bedreiging is vooralsnog onbekend.  ,,We zijn druk bezig om helder te krijgen wat er precies is gebeurd’’, zegt een politiewoordvoerder. De bedreigde chauffeur is ongedeerd gebleven, meldt zij. Er zijn nog geen verdachten opgepakt.

Cocaïneroof

De overval vertoont parallellen met de spectaculaire cocaïneroof in Beneden-Leeuwen, op dinsdag 27 september 2016. Destijds werd een vrachtwagen, die bananenpulp vervoerde, klemgereden door twee auto's op de Van Heemstraweg. Zij roofden enkele sporttassen uit de truck, waar volgens de politie cocaïne in zat ter waarde van tussen de 15 en 20 miljoen euro.

In januari van dit jaar werden vier verdachten aangehouden voor deze beroving. Het is onbekend of de twee zaken iets met elkaar te maken hebben.

Volledig scherm
overval truck n322 © still video

Maas en Waal