Verwijderen van nesten van de eikenprocessierups.
Volledig scherm
PREMIUM
Verwijderen van nesten van de eikenprocessierups. © Theo Kock

‘Pak de rups aan met natuurlijke middelen’

WIJCHEN/BEUNINGEN/DRUTEN/BENEDEN-LEEUWEN - De eikenprocessierups die dit jaar voor enorm veel overlast zorgt, kan het beste op een natuurlijke manier worden bestreden. Daarvoor pleit de Vogelwerkgroep Rijk van Nijmegen bij de gemeenten in de regio. Experimenten met ‘natuurlijke vijanden’ van de eikenprocessierups laten volgens de vogelwerkgroep goede resultaten zien.

,,De boodschap is: richt je niet alleen op symptoombestrijding door rupsen chemisch te bestrijden, weg te branden of op te zuigen. Dat lost het probleem niet op”, zegt Frank Saris van de werkgroep. ,,Zorg dat bermen ecologisch beheerd worden, waardoor deze aantrekkelijk zijn voor natuurlijke vijanden van de rups. Zorg ook voor meer variatie in bomenbestanden. Dat betekent minder eikenlanen, waardoor de rupsen zich moeilijker verspreiden.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal