Volledig scherm
De OLV Onbevlekt Ontvangen in Deest. © Eveline van Elk

Pastoor Druten: kerk Deest is verkocht

DEEST  - ,,Bericht is ongewijzigd: de kerk O.L.V. Onbevlekt Ontvangen te Deest is onder voorbehoud van financiering verkocht. De herbestemming van de kerkelijke inventaris krijgt zijn vervolg.'' 

Dat laat pastoor Jos Hermans van de H. Franciscus en H. Claraparochie via Twitter weten naar aanleiding van de berichtgeving in deze krant. 

Voorkeur

Ton Perlo, vice-voorzitter van het parochiebestuur, bood vorige week in een bijeenkomst over de sluiting van de kerk in Horssen een opening. Hij stelde dat initiatieven tot koop van een kerk uit een dorp zelf de voorkeur hadden boven de aankoop door projectontwikkelaars. Mits er voldoende geld geboden zou worden.

In Deest wil de Stichting Bewust Deest de kerk kopen. Maar volgens Hermans is de kerk al verkocht. Dat terwijl de stichting een bod aan het voorbereiden is dat ze deze of de volgende week aan de makelaar voorlegt. Er ligt ook een bod op tafel van een onbekende aspirant-koper van buiten Deest.

Uitzondering

Hermans geeft via Twitter ook een toelichting op de diensten die hij verzorgt in de dorpshuizen. Er was verbazing bij het publiek in Horssen dat dit mogelijk was in een ongewijde ruimte. Volgens Hermans kan hij gebruik maken van een een uitzonderingsmogelijkheid en betreft het vieringen 'buiten het kerkelijk jaar'. Trouwen, begraven en dopen kan niet in een dorpshuis plaatsvinden. Dat kan alleen in de parochiekerk: de Ewaldenkerk in Druten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal