Volledig scherm
Een hockeyveld elders in Nederland. In Wijchen gaan ook peukenbakken op het terras weg, want nergens mag meer gerookt worden. © Foto: Ramon Mangold

Peuk taboe op Wijchens hockeyveld

WIJCHEN - Hockeyclub Wijchen voert een rookverbod op het volledige terrein in. Dat betekent dat ook langs de lijn geen peuk meer mag worden opgestoken. 

De club heeft een ledenenquête gehouden en van de 549 respondenten staat bijna 60 procent achter volledige verbanning van de sigaret. De peiling wees ook uit dat één op de vier er regelmatig eentje opsteekt. Het rookverbod gaat in augustus - bij de seizoensstart - in en wordt duidelijk gemaakt met verbodsborden. 

Of de hockeyclubs in Beuningen en Druten het voorbeeld volgen, is niet duidelijk. Eerder dit jaar werd wel de Wijchense speeltuin Blije Dries ook volledig rookvrij. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal