Volledig scherm
De geldautomaat in Weurt wordt sinds een tijdje bewaakt. © Paul Rapp

Pinautomaat Weurt blijft nog iets langer

WEURT - De geldautomaat aan Laan 1945 in Weurt blijft zeker tot aan het eind van dit jaar nog open. Pas als er een Rabo-automaat in de Coop-supermarkt is, haalt de bank hem buiten weg.

Aanvankelijk zou de automaat, die nu nog buiten de Coop staat, gisteren (13 november) op slot gaan. Maar het 'alternatief' is er nog niet. ,,We moeten een nieuwe automaat bestellen en vervolgens plaatsen. Dat duurt langer dan gedacht", zegt Bianca Zomerhuis, directeur Private Banking en Particulieren bij de Rabobank Rijk van Nijmegen. ,,We willen niet dat de mensen in Weurt zonder automaat komen te zitten. Daarom laten we hem buiten nog wat langer staan." 

Plofkraken

Vanwege het risico op zogenoemde plofkraken besloot de Rabobank vorige maand om de automaten in Weurt maar ook Molenhoek te sluiten. Tot dat het zover is, worden ze bewaakt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal