Volledig scherm
De pestvogel lokt al enkele dagen spotters naar Wijchen. De Brabanders grijpen hun kans. ,,Ik heb vandaag toch al gauw 500 foto's gemaakt. Daar geheid een mooie tussen." © DG

Plagerige pestvogel lokt tuurders in Wijchen

WIJCHEN - Wijchen heeft er sinds afgelopen weeekend een bezienswaardigheid bij: de pestvogel. Hij komt voor de struikbesjes in de tuinen. Maar net niet als de spotters er staan. ,,Ja het mooiste zou zijn als ie eventjes de boom uitkomt, naar beneden om wat te eten." Maar zo ideaal is het niet aan de Ringweg in Wijchen, vlak bij de kruising met de Spoorlaan. De vogel is er neergestreken en dat betekent sinds afgelopen weekend dagelijks vogelliefhebbers langs de weg.

Twee Brabantse spotters staan er al heel wat uurtjes. ,,Tot hoe laat nog? Nou, zes uur is het warme eten klaar", zegt één van hen. Ze zijn een bezienswaardigheid op zich: menig Wijchenaar wandelt langs en vraagt toch maar even waar het gezelschap nou naar aan het turen is. Curieuzer zijn de automobilisten die vanachter het stuur hun nek verdraaien om in dezelfde richting als de enorme lenzen te loeren. Maar de pestvogels ook zien zit er hoogstwaarschijnlijk niet in: de leek weet niet waar gekeken moet worden.  

Waarnemingen

De pestvogel, afgelopen vrijdag neergestreken in Wijchen. Volgens de website Waarnemingen een 'zeldzame vogel', nog niet de categorie 'zeer zeldzaam'. Toch wil de ware vogelliefhebber het niet missen. Soms zit er eentje, soms zijn ze met z'n vijven. En als je dan toch vrij bent wegens carnavalsvakantie... De pestvogel neemt de vleugels en strijkt drie bomen verderop neer; wederom in de kruin van de boom. Het circus van fanaten sjokt er met hun telelenzen achteraan. Morgen weer? ,,Nee, dan gaan we naar de Ooijpolder, voor een andere bijzondere vogel." 

Volledig scherm
Voorbeeld van een pestvogel
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal