Volledig scherm
© DG

Plannen voor discounter in Mawi

Zaterdag, 24 februari 2007 - WIJCHEN - Het wachten is nog op het groene licht van de gemeente Wijchen. Meteen als Elektrowarenhuis Leo van Schaijik-Osnabrugge de instemming van Wijchen heeft, kan de sloop van de voormalige aanhangwagenfabriek Dercks aan de Nieuweweg in Wijchen beginnen.

En direct daarna kan de bouw van de twaalfde vestiging van de elektronicaketen beginnen. Mede - directeur Paul van Schaijik hoopt op snel uitsluitsel van de gemeente. In Wijchen wordt al jaren de discussie gevoerd of op het bedrijventerrein Wijchen - Oost grootschalige detailhandel mag komen. Juist de rotonde op de kruising van de Nieuweweg en de Kamerlingh Onnesstraat zou het visitekaartje moeten worden voor Wijchen: de poort naar het dorp. Van Schaijik wil aan die ontwikkeling meewerken. Maar dan wel mèt detailhandel. Paul van Schaijik: "Wij willen graag winkels en detailhandel. In Wijchen is de vrees dat er te veel mensen uit het centrum worden weggehouden. Maar in het centrum heb je nauwelijks parkeerplaatsen. Hier aan de Nieuweweg heb je mogelijkheden.". Van Schaijik heeft behalve het voormalige Derckspand ook de voormalige recreatiewinkel Mawi jaren geleden overgenomen. De twee locaties zijn samen zo'n achtduizend vierkante meter. Van Schaijik kan zich voorstellen dat op de plek van de Mawi ook detailhandel in de vorm van een super of discounter als Aldi komt. "Zo'n winkel zou geen mensen uit het centrum van Wijchen weghouden. De consumenten komt per auto boodschappen doen en gaat weer naar huis. Dat is nu bij de Aldi in het centrum van Wijchen ook zo. Maar daar heb je weer het parkeerprobleem."

Van Schaijik heeft al jaren geleden een oogje laten vallen op Wijchen omdat het dorp belangrijk is voor het bedrijf. "We hebben het te druk in Nijmegen en Cuijk. Mensen uit Wijchen komen ook daarheen. In Wijchen zit een fantastisch publiek. Gezellige mensen die we graag goed willen bedienen. Hier voelen we ons als Van Schaijik thuis. Ik woon zelf in Beers maar kom in Wijchen sporten omdat het me bevalt. Ik ga hier ook wel eens een biertje drinken. Leuke mensen", zegt Paul van Schaijik.Maas en Waal