Volledig scherm
Archeologische vondsten in de schuur van Vermue bij Moordhuizen. © Paul Rapp

Pleidooi voor museum Over de Maas

MOORDHUIZEN - Van de schuur in de uiterwaarden bij Moordhuizen, bij het tijdelijke kantoor van ontzanderscombinatie Nederzand, zou een museum en bezoekerscentrum moeten worden gemaakt.

Dat pleidooi komt van Expeditie over de Maas, de vrijwilligersgroep die de spectaculaire archeologische opgravingen heeft verricht in het achter de zogeheten schuur van Vermue gelegen ontzandingsgebied Over de Maas.

De schuurzou opgeknapt moeten worden en zou dan als uitgangspunt kunnen dienen voor excursies in het waterrijke natuurgebied dat Over de Maas na 2020 moet zijn geworden. 

Wethouder Ton de Vree zegt dat de gemeente nog nadenkt over wat te doen met de archeologische vondsten. Een gebruik als museum en/of bezoekerscentrum is mogelijk.

Aanstaand weekend zijn er excursies en tentoonstellingen tijdens de nationale archeologiedagen. In de EDO-hof wordt het verhaal van de Romeinse vondsten verteld. In Den Hoender in Dreumel gaat het over de scheepsvondsten. Ook is er een excursie in het vondstgebied. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal