Volledig scherm
© DG

Provincie maant Excluton

DRUTEN - Betonfabrikant Excluton moet van de provincie een milieuvergunning aanvragen voor de activiteiten van Deelens Transport op zijn terrein in de Drutense uiterwaarden. "Tijdens de handhavingweek in oktober constateerden we er bedrijfsactiviteiten die gekoppeld kunnen worden aan Deelens Transport", aldus een woordvoerder.

"Die vallen niet binnen de milieuvergunning die Excluton heeft. De betonfabrikant heeft inmiddels bezwaar kunnen maken. We overwegen nu of we gaan handhaven met een dwangsom."

De provincie heeft een tweesporenbeleid als het om Excluton gaat. Waar het kan werkt ze mee aan legalisatie, waar dat niet kan handhaaft ze met een dwangsom.

Deelens Transport kwam eerder in het nieuws omdat het gevestigd is op agrarisch terrein, nabij Excluton. Zonder bestemmingsplanwijziging mag dat niet. Het transportbedrijf valt onder PNO Pactum, de holding die ook Excluton bezit.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal