Puinbult is afgegraven, maar de verwarring blijft

REPORTAGEZelfs nu de gewraakte puinbult in Tichellande is afgegraven, blijft de kwestie voortetteren. De verantwoordelijke wethouder Michel Lepoutre kreeg in de laatste gemeenteraadsvergadering de oren gewassen voor de rommelige aanpak van de kwestie.

De berg nu gezien vanuit het Gastenhuis.
Volledig scherm
De berg nu gezien vanuit het Gastenhuis. © Eveline Van Elk

Zowel Lepoutres eigen partij Kernachtig Druten (K8D) als oppositiepartij Sociaal Maas en Waal (SWM) toonde zich ontevreden over de afhandeling.

Hoofdzakelijk met puin vervuilde grond uit het gebied waar de Drutense nieuwbouwwijk Tichellande wordt gebouwd, werd verzameld en gedumpt op één locatie in de wijk. Daar ontstond een wal van 4,5 meter hoog, die het uitzicht van de omwonenden blokkeerde. Zij richtten de actiegroep Weg met de Berg op. De gemeente deed er lang over om tot een oplossing te komen.

600.000 euro
Na de protesten van Weg met de Berg kwam er eerst een voorstel van burgemeester en wethouders richting gemeenteraad om de berg tot op maaiveldniveau te verwijderen. Dat zou maar liefst 600.000 euro kosten. Dat bedrag vond een meerderheid van de raadsleden te gortig.

Vervolgens kwam er een plan op tafel om voor 200.000 euro de berg deels weg te laten halen. Over dat bedrag ontstond toen weer onduidelijkheid: het zou toch meer gaan kosten. Maar misschien ook niet. Ook was er een lang gesteggel over de vraag of projectontwikkelaar Van Wanrooij nu wel of niet mee zou betalen aan de operatie. Deze weigerde eerst pertinent en draaide vervolgens bij en maakte alsnog geld over.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal