Reconstructie uitvalsweg Scharenburg in Druten is per app te volgen

DRUTEN - De werkzaamheden aan de Drutense uitvalsweg Scharenburg zijn te volgen via de bouwapp. Dat digitale hulpmiddel is te vinden op de gemeentelijke website van Druten door te zoeken op het trefwoord Scharenburg. Er staat informatie op over de vordering van het werk, omleidingsroutes, filmpjes en plankaartjes.

Volledig scherm
De BouwApp volgt de reconstructie van de Scharenburg in Druten. © DG
Volledig scherm
De BouwApp. © DG

De reconstructie van de weg is begonnen op 25 maart en is dinsdag de tweede fase ingegaan. In totaal zijn er vijf fases en de totale reconstructie moet op 2 augustus zijn afgerond. In de eerste fase zijn de zijstraten Koekoek (bij het tankstation) en Klepperheide (tot aan Pax) aangepakt.  De Scharenburg zelf was toen nog niet afgesloten voor verkeer, ook al stond dat wel zo aangegeven op omleidingsborden. 

Omleidingsborden
Nu is het wel geraden om die omleidingsborden te volgen omdat de weg daadwerkelijk is afgesloten bij de Koekoekrotonde. Vanaf de Maas en Waalweg is Druten niet meer via de afslag Horssen te bereiken. Wel via de Noord-Zuid en via de Van Heemstraweg vanaf de Deestersteeg. 

De tweede fase duurt vier weken. Er wordt dan gewerkt tussen de Koekoekrotonde en de inrit bij de Albert Heijn. Niet alle verkeer wordt in deze periode van de Scharenburg geweerd. Fietsers en voetgangers kunnen er wel gebruik van blijven maken. De afsluiting voor het andere verkeer en de omleidingsroutes blijven tot 2 augustus in stand.

Sluipverkeer
In de kern van Druten zijn er lokale omleidingsroutes. De gemeente heeft maatregelen genomen tegen sluipverkeer op de Parken en de Boslaan in Druten-Zuid maar ze kan niet voorkomen dat er wat hinder voorkomt in deze woonwijken.

In de BouwApp zijn de werkzaamheden te vinden onder ‘Reconstructie/Rioolvervanging Scharenburg Druten’. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal