Park De Grote Gemeente in Wamel.
Volledig scherm
PREMIUM
Park De Grote Gemeente in Wamel. © Eveline Van Elk

RIBW en West Maas en Waal trekken boetekleed aan over afdoening seksincident in Wamel

REPORTAGEWAMEL - De RIBW in Wamel en de gemeente West Maas en Waal trekken het boetekleed aan voor de manier waarop ze vorig jaar mei zijn omgegaan met het incident met een RIBW-bewoner. De 63-jarige man maakte toen seksuele avances naar een aantal acht- en negenjarige jongens in het park van Wamel en in de uiterwaarden.

5 reacties

 • KNijmegenaar

  2 jaar geleden
  Het specifieke team van het RIBW, en dan vooral de teamleider had in deze casus absoluut veel sneller en professioneler moeten reageren, laat daar géén misverstand over bestaan en dat geldt ook voor de burgemeester. Laat onverlet dat dit eerder de uitzondering dan de regel is bij het RIBW. Ik zou het ook best relevant  vinden om te zien waar de schoen is gaan wringen bij deze man. Verkeerde diagnose/inschatting? Te vroeg/snel afgeschaald? Begeleider die signalen niet tijdig heeft gesignaleerd? Deze man is wellicht beter af bij een GGZ/Pro Persona hulptraject..
 • Ook

  2 jaar geleden
  Met alle respect hoor maar dit onderwerp is erf toch echt een dat alle aandacht verdient en van een club als dit RIBW had toch zeker een professionelere manier van reageren verwacht.Overigens geldt dat ook voor de manier van reageren door de burgemeester.Daar mag de gemeenteraad zich wat mij betreft nog weleens mee bezig gaan houden.
 • KNijmegenaar

  2 jaar geleden
  Ook de inzet van niet gespecialiseerd personeel van een geheel andere organisatie, op last van gemeente (kostprijs), voor het stukje praktische ondersteuning waar dat voorheen door RIBW werd gegeven kan dat risico's met zich mee brengen. In deze specifieke casus zou ik me kunnen afvragen of deze man wel op zijn plek is in een begeleid wooncomplex in zo een klein dorp, maar daar ken ik de details niet voor. Uiteraard dienen oa.een dorp, school of park/speeltuin ten allen tijden een veilige plek te zijn voor kinderen.
 • KNijmegenaar

  2 jaar geleden
  En zo komt de RIBW helaas weer negatief in het nieuws door deze ene casus. En dat is er jammer, want het RIBW doet overal ontzettend goed werk, zowel met begeleid woonprojecten (eigen panden) als met ambulante begeleiding. Wel kunnen er steeds meer onaanvaardbare risico's ontstaan als hoewel zeer onwenselijk, onder druk van de gemeente en n.a.v. sturende keukentafelgesprekken en een te rooskleurig ecogram, de begeleiding (sterk) wordt afgeschaald.
 • tgm beuningen

  2 jaar geleden
  Er is altijd wel iemand die de boel op stang weet te jagen. 

Maas en Waal