Volledig scherm
PREMIUM
Park De Grote Gemeente in Wamel. © Eveline Van Elk

RIBW en West Maas en Waal trekken boetekleed aan over afdoening seksincident in Wamel

REPORTAGEWAMEL - De RIBW in Wamel en de gemeente West Maas en Waal trekken het boetekleed aan voor de manier waarop ze vorig jaar mei zijn omgegaan met het incident met een RIBW-bewoner. De 63-jarige man maakte toen seksuele avances naar een aantal acht- en negenjarige jongens in het park van Wamel en in de uiterwaarden.

De man werd door de RIBW meteen uit Wamel weggehaald, maar de instelling liet hierover niets weten aan de betrokken ouders en de Wamelse bevolking in het algemeen. Ze nam na het incident geen contact op met ouders en dorpsbewoners. Bestuurder Edwin ten Holte van RIBW Nijmegen en Rivierenland erkende woensdagavond in een gesprek met betrokkenen dat dit fout was en bood zijn excuses aan: ,,We hadden actief contact moeten zoeken.” Hij houdt wel vol dat de RIBW haar bewoners, mensen met een psychische aandoening, goed in de gaten houdt en ingrijpt als er signalen van ‘ontwricht gedrag’ zijn.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal