Volledig scherm
PREMIUM
Ricardo Brouwer leeft een week lang van 50 euro om te voelen hoe het is om arm te zijn. © David van Haren

Ricardo Brouwer komt deze week rond van 50 euro: ‘Ik ben aan het denken gezet, het is geen toneelstukje’

INTERVIEWBEUNINGEN - Hoe is het om iedere eurocent te moeten omdraaien? Beuningenaar Ricardo Brouwer (28), voor de PvdA actief in de plaatselijke politiek, vroeg het zich af. Afgelopen maandag begon hij aan een week met een uitgemergelde beurs. In plaats van zijn normale weekbudget van ongeveer 200 euro, besloot hij het een week uit te zingen met maar 50 euro.

Hoe kwam je op dat idee?
,,Ik hoorde van een initiatief in Rotterdam waar een stichting gemeenteraadsleden heeft gevraagd van 50 euro per week te leven. De aandacht wordt daar erg gefocust op ouderen met een krappe portemonnee. Ik wil laten zien dat ook veel jongeren heel erg krap zitten. Ik ken mensen uit mijn eigen omgeving die van dit soort bedragen, buiten de vaste lasten, moeten rondkomen. Het ging mij aanvankelijk alleen om persoonlijke bewustwording. Wat gebeurt er met je als je zo weinig te besteden hebt?’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal