Volledig scherm
De yogavereniging presenteert zich op de Ruïne van Batenburg. © David van Haren

Rijk verenigingsleven in stad Batenburg

BATENBURG - Het gebeurt niet vaak: eenderde van alle inwoners die van de partij zijn op een stadsevenement. Toch is dat wat er zaterdag aan de hand was in Batenburg. 

Ruim 200 van de 650 inwoners van een van de oudste steden van Nederland kwamen opdraven om het nieuwe festival Batenburg Presenteert bij te wonen. Yoga, toneel, orkest, de snoeiclub, agrarische vereniging, burenhulp, zeskamp, de brandweer, volleybal, hertenkamp... De ene na de andere stadsactiviteit diende zich aan. 

Wegblijvers

Klein smetje: ,,Niet alle verenigingen en stichtingen hadden tijd om te komen”, aldus Ilse Kuipers van de organisatie. Maar met dertig aanwezige clubs mocht dat de pret niet heel erg drukken. ,,Het was zo leuk, ik denk wel dat er een volgende editie in zit.” Dat de wegblijvers het vast weten voor volgend jaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal