Schaatsen, het kan op de Hatertse en Overasseltse Vennen!

VIDEOALVERNA / OVERASSELT - Terwijl her en der in de regio mensen dubben over het al dan niet aanleggen van een schaatsbaan, of wachten tot het ijs dik genoeg is, doet de natuur gewoon wat ze wil. En dus konden de echte diehards vanmorgen al schaatsen op de Hatertse en Overasseltse Vennen bij Alverna. Het is steevast een van de plekken in deze contreien waar het eerst de ijzers onder kunnen worden gebonden. 

In Druten is de ijsbaan in het Drutens Bosje al onder water gezet. Maar het ijs is nog onvoldoende aangegroeid. De schaatsbaan in de Maasuiterwaarden bij Alphen - aangelegd in zandwinningsproject Over de Maas - was gisteren nog niet bruikbaar. 

In Boven-Leeuwen wachten de ijsmeesters nog af. Ook in Bergharen zijn er nog geen plannen voor een ijsbaan. 

Volledig scherm
Schaatsen en genieten van de omgeving in de Hatertse en Overasseltse vennen. © Gerard Verschooten
Volledig scherm
Schaatsen en genieten van de omgeving in de Hatertse en Overasseltse vennen. © Gerard Verschooten
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Anna treedt op voor supersterren Kris Kross Amsterdam in eigen aula
    PREMIUM
    video

    Anna treedt op voor superster­ren Kris Kross Amsterdam in eigen aula

    WINSSEN - Afgelopen vrijdag hoorde leerling Anna Spitzen (11) het pas: of ze wil optreden, want Kris Kross Amsterdam komt langs op school. Meester Jesper Hesseling, bekend van zijn massaal gevolgde Spotify-afspeellijst Monthly Hits, regelde dat het bekende dj-trio donderdag naar Winssen kwam, omdat ze de Cito-toets hadden afgerond. ,,Normaal gaan we dan film kijken of zo, maar ja, dit is natuurlijk veel leuker.”

Maas en Waal