Volledig scherm
Het nieuwe boek van Anke van Haften © pr

Schoon verklaard en tòch de kanker niet voorbij: nieuw boek Anke van Haften

BEUNINGEN - Anke van Haften uit Beuningen had schildklierkanker. Hàd. Ze is schoon verklaard. Maar dat  betekent niet dat alles voorbij is. De kanker is over maar er zijn nog wel degelijk restklachten waar ze haar leven lang mee moet omgaan. Juist daarover schreef zij een boek: De kanker voorbij - (over)leven na kanker.

Het is haar tweede boek. In 2014 verscheen van haar hand Goede kanker bestaat niet. Daarin vertelde ze haar ervaringsverhaal over de diagnose schildklierkanker. 

In haar nieuwe werk laat Van Haften zien dat een schoon-verklaring geen vrijwaring geeft van klachten. 'Soms kom ik de trap niet af en andere dagen loop ik fluitend door de stad. Soms moet ik huilen van frustratie en op andere dagen lach ik mezelf uit. Soms spuw ik vuur maar vaak vraag ik om heel veel liefde of juist andersom. Ik ben onberekenbaar als het gaat om stemmingen. Maar daarentegen ben ik er nog en is het leven nooit saai', schrijft ze in het boek dat volgende week verschijnt

Zij pleit voor meer begrip, herkenning en erkenning en begeleiding na kanker.  En vindt steun in de medische wereld. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal