Volledig scherm
Nieuwe woningen zijn belangrijk om Deest aantrekkelijk te houden voor alle typen bewoners. © Standvast Wonen

Sloop en nieuwbouw in Deest

DEEST - Standvast Wonen zet in op de sloop van ongeveer 20 woningen in de Deestse wijk Wilgenland. Daarvoor worden circa 10 nieuwe huizen gebouwd van een ander woningtype. 

Doel is een 'vitaler dorp' met meer leefbaarheid en inwoners die meedoen in de dorpsactiviteiten. De operatie zal op zijn vroegst in 2020 plaatsvinden.

Leefbaarheid

Daarbij kijkt ze niet alleen naar de woningen, maar ook naar de leefbaarheid. De plannen worden van meet af aan samen met het dorp besproken en opgesteld.

Die 'methode Deest' gaat Standvast Wonen ook in de andere kleine dorpen in haar werkgebied toepassen, zoals Ewijk, Weurt, Winssen, Afferden en Puiflijk.

Vier opties

Voor Wilgenland kwamen er uiteindelijk vier opties op tafel, twee met en twee zonder sloop. Gekozen is de optie met sloop, maar dan wel voor een relatief beperkt deel van de 116 huurhuizen in Wilgenland.  

Meer over dit onderwerp in de papieren en digitale krant van dinsdag.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal