Volledig scherm
Wethouder Engels met enkele anderen bij de onthulling van de kunstboom. Onder heen slechts een genodigde uit de wijk. Foto: Gerard Verschooten

Somberheid over sociaal gevoel in Diepvoorde

WIJCHEN - De sociale samenhang in de wijk Diepvoorde in Wijchen is zo slecht dat buurtbewoners niet eens meer komen opdagen bij de feestelijke onthulling van een kunstwerk. Dat is de sombere conclusie van de Wijchense wethouder Rob Engels.

Afgelopen zaterdag kwam bij de onthulling van een stalen kunstboom in de wijk slechts één van de 700 genodigden opdagen. Engels vindt dat de lage opkomst niet aan te gemeente te wijten valt. Volgens hem is er uitgebreid gecommuniceerd met de buurt.

"Mensen zijn minder geïnteresseerd. Veel leefbaarheidsgroepen hebben moeite om contact te leggen in hun wijk. Wij zijn er als gemeente wel mee bezig om mensen meer betrokken te krijgen. De aankomende raadsvergadering wordt er een nieuwe structuur voor de leefbaarheidsgroepen in Wijchen gepresenteerd. Het risico zit er natuurlijk in dat mensen gewoonweg niet willen. Jarenlang in een werkgroep meedraaien, zien buurtbewoners tegenwoordig niet meer zo zitten."

Tijdens de onthulling vertelde Alies Mesman van de werkgroep Vergroening Diepvoorde dat het gebrek aan belangstelling haar stoort. Engels vindt de houding van de wijkbewoners ook erg vervelend. Volgens hem hebben de bewoners geen idee van wat er zich op straat afspeelt in hun buurt. De stalen kunstboom werd in Wijchen geplaatst om te vieren dat Diepvoorde het afgelopen jaar een stuk groener is gemaakt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal