Volledig scherm
PREMIUM
Basisschoolleraren vorig jaar tijdens de protestmanifestatie in Den Haag. Foto ter illustratie. © ANP

Stakende leraren Maas en Waal kunnen fluiten naar loon

DRUTEN/ BEUNINGEN/ WIJCHEN - Voor stakende leerkrachten in Maas en Waal maakt het nogal verschil op welke school ze lesgeven. Het ene bestuur betaalt personeel dat op 30 en 31 januari het werk neerlegt wel uit, het andere niet. Niettemin sluiten veel scholen hun deuren.

Scholenkoepel Groeisaam, waaronder 23 basisscholen in Druten, Beuningen en omstreken vallen, betaalt geen loon aan juffen en meesters die de barricaden opgaan. Welke scholen toch meedoen aan de staking, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat er in ieder geval 7 van de 23 scholen open blijven en dus niet meedoen. 

De leerkrachten die in dienst zijn bij Kans en Kleur (veertien basisscholen in Wijchen), krijgen wel betaald, mits ze actief actievoeren. Op die scholen wordt beide dagen gestaakt. Ondanks dat ze op dit moment nog weinig merken van het lerarentekort, wat voor veel andere scholen een reden is voor het staken, willen ze meedoen om te laten merken dat ze solidair zijn aan hun collega's. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal