Volledig scherm
Fietsen voor kinderen uit arme gezinnen via Stichting Leergeld. © Stichting Leergeld

Stichting Leergeld helpt meer Drutense kinderen dan verwacht

DRUTEN  - Opnieuw krijgt Stichting Leergeld Maas en Waal een flinke pluim op de hoed van wethouder Sjef van Elk van Druten. Reden: de tussenevaluatie van het Kindpakket.

Druten heeft dat kindpakket, steun in de rug voor kinderen uit arme gezinnen, helemaal uitbesteed aan Stichting Leergeld. En die voert dat volgens de evaluatie geweldig goed uit.

Verwachtingen overtroffen

Het aantal kinderen dat wordt bereikt, blijft maar stijgen en overtreft de verwachtingen. In de periode augustus 2018 tot en met februari 2019 bereikte de stichting 213 verschillende kinderen met 821 toekenningen - in het pilotjaar 2018 bereikte de stichting 148 verschillende kinderen. Het gaat om hulp op het gebied van school, sport, cultuur, zwemles, kleding, vrije tijd, cadeautjes, fietsen en computers.

Bij de voorgaande evaluatie was de gemeente al erg tevreden over hoe de stichting het doet. Ook omdat Leergeld zelf extra financiering vindt en tal van extra mogelijkheden biedt om arme kinderen te helpen.

Zwemlessen

Doordat Leergeld het hele Drutense beleid uitvoert en de kinderen kent, heeft de stichting 22.000 euro kunnen krijgen van het Nationaal Fonds Kinderhulp. Daarmee kunnen de buitenschoolse zwemlessen helemaal betaald worden, maar ook andere zaken die niet in het Drutense budget passen.

Leergeld 2stromenland krijgt van Druten 71.000 euro voor de uitvoering van het kindpakket tot en met  juli 2019. Daarvan wordt 66.000 euro besteed aan de voorzieningen voor de kinderen. De rest is voor communicatie en uitvoeringskosten van de stichting Leergeld. Tot nu toe is er iets meer dan 50.000 euro uitgegeven door de stichting.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal