Volledig scherm
PREMIUM
Werkverschaffing bij de kanalisatie van de Maas in de jaren dertig van de vorige eeuw. Een van de thema's in het boek Grote Werken. © Nationaal Archief

Subsidie voor historische dag in Bogerd

DRUTEN - Voor een dag over de geschiedenis van Maas en Waal in cultureel centrum D'n Bogerd in Druten op 2 november geven burgemeester en wethouders van Druten een subsidie van 3000 euro aan de Historische Vereniging Tweestromenland. Tijdens deze dag vinden twee voorstellingen rond het boek Grote Werken plaats op het podium van het Agoratheater in D'n Bogerd. Het theater werkt daarvoor samen met de historische vereniging.

Grote Werken behandelt de geschiedenis van Maas en Waal, met name vanaf de watersnoodramp in 1926. Op het podium zijn onder optredens van dialectkoor Hullie en de Bewaorsmiense voorzien, historische films en historische verhalen uit het boek. Daarnaast komt er in D'n Bogert een markt met informatiekramen van historische verenigingen uit Maas en Waal, maaltijden volgens oma's recept en een stijlkamer in de sfeer van de Maas en Waalse behuizingen uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. Die wordt ingericht door Streekhistorisch Museum Tweestromenland. In het project doen ook de basisscholen uit West Maas en Waal en Druten mee, en het Pax Christi College, met lessen en presentaties over streekhistorie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal