Marijke van Beek, burgemeester van Wijchen.
Volledig scherm
PREMIUM
Marijke van Beek, burgemeester van Wijchen. © Eveline van Elk

Succes kwam waarnemend burgemeester Marijke van Beek niet aanwaaien: ‘Ik heb voor mijn kansen moeten knokken’

VrijdaginterviewMarijke van Beek is ruim een jaar waarnemend burgemeester van Wijchen. Ze roemt de zelfredzaamheid van de Wijchenaren. De wethouders betrekken haar soms niet bij de besluitvorming en dat betreurt ze. Een openhartig gesprek met een Twentse die het succes niet kwam aanwaaien. 

3 reacties

 • Joop Arts

  1 week geleden
  Die pipo die er hiervoor zat had ook geen enkele connectie met Wijchen, het zijn altijd pareltjes uit andere windstreken. En als er een betrokken Wijchenaar lijkt tenzijn zoals Marcel Thijssen dan rennen ze met de euro tekens in de ogen naar aan andere gemeentenom daar de betrokken burgemeester te spelen en het toneelspel begint opnieuw.
 • m bruijn

  2 weken geleden
  Deze mevrouw is hier gedropt door de baantjescarrousel van Den Haag met als doel Wijchen te laten fuseren met andere gemeentes. Deze mevrouw heeft verder geen enkele binding met Wijchen. Het is niet nodig haar op een voetstuk te plaatsen.
 • Joop Arts

  2 weken geleden
  Succes? Sorry hoor wat een lariekoek. Vooralsnog zit Wijchen met een notabene PVDA burgemeester uit de Haagse baantjescarousel die aangesteld is om de fusie te leiden en hier totaal niet bij betrokken is geweest getuige eerdere berichtgeving uit deze zelfde krant.

Maas en Waal