Wethouders Willy Brink (l) en Gérard de Wildt - niet op anderhalve meter maar beiden zojuist negatief getest op corona - tonen het ondekte schilderij Sainte Bernadette.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouders Willy Brink (l) en Gérard de Wildt - niet op anderhalve meter maar beiden zojuist negatief getest op corona - tonen het ondekte schilderij Sainte Bernadette. © Willy Brink

Teruggevonden schilderijen van Antoon van Welie komen in Van Weliegalerij in Museum Tweestromenland

DRUTEN/BENEDEN-LEEUWEN - De onlangs bij de gemeente Druten teruggevonden werken van de Afferdense schilder Antoon van Welie (1866-1956) komen terecht in Museum Tweestromenland in Beneden-Leeuwen. Expositiemaker van het museum, Jaap van der Veen, gaat een Van Weliegalerij inrichten.

1 reactie

  • A. van de Geijn

    1 jaar geleden
    Fijn dat deze schilderstukken zijn teruggevonden in het archief van de gemeente Druten. Ze lagen er overigens al lang. Ik heb ze zelf in folie verpakt en naar de archiefruimte gebracht omdat de voormalige burgemeester van Riswijk en weth. Lepoutre deze schilderijen afschuwelijk vonden bij hun kamers. Alle stukken zijn , naar ik meen, gekocht door Aelberts in het kader van de toenmalige 1% regeling infrastructurele werken.

Maas en Waal