Volledig scherm
Optreden van Maarten Peters met het Toverbaltheater in Delamar. © Toverbaltheater

Toverballied op carillons

BENEDEN-LEEUWEN - Donderdag klinkt voor het eerst het lied 'Gelderland in de kroon van Nederland' op het carillon van de Eusebiuskerk in Arnhem. Daarna zal het ook te horen zijn op het carillon in de Nijmeegse Stevenstoren.

Het lied van het Toverbaltheater uit Beneden-Leeuwen werd al drie jaar op rij gekozen tot nummer 1 in de Gelderse Top 100. Bij de opening van de glazen balkons in de Eusebiuskerk treedt het Toverbaltheater op. 

Op verzoek van Commissaris van de Koning, Clemens Cornielje, is het lied, geschreven door Maarten Peters en samen met de theatermakers op cd gezet, in het repertoire van de twee stadscarillons opgenomen.

Druten wil het lied ook wel op zijn carillon maar dan zal er een nieuw programma moeten worden gemaakt met deuntjes.

Lees meer in de papieren en digitale krant van woensdag.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Rechter: zijn de krakers van de waterzuivering er eigenlijk nog wel?

    Rechter: zijn de krakers van de waterzuive­ring er eigenlijk nog wel?

    Zitten er nog krakers in de voormalige kantoorruimte van de waterzuiveringsinstallatie aan de Jonkerstraat in Nijmegen? ,,Zijn ze niet geschrokken van de dagvaarding?", vroeg de kortgedingrechter in Arnhem zich donderdag af. De curator van de failliete InnovioPapers BV (voorheen Sappi) die het kort geding aanspande, weet het eigenlijk niet zeker. ,,Er staat nog steeds een tentje. En een bromfiets. Ik sluit niet uit dat ze er nog zijn."

Maas en Waal