Volledig scherm
Eén van de drugscriminelen loopt naar de truck waarin de cocaïne lag verborgen. © Politie

Truck met miljoenenlading cocaïne bij Opsporing Verzocht

BENEDEN-LEEUWEN - In het tv-programma Opsporing Verzocht toont de politie dinsdagavond beelden van een groep drugscriminelen die donderdag 27 september in Beneden-Leeuwen de weg blokkeert van een 42-jarige vrachtwagenchauffeur. Het is de groep te doen om een lading cocaïne achterin de truck.

Rond 14.45 uur rijden vermoedelijk vijf overvallers in twee auto's de vrachtwagen klem op de Van Heemstraweg. De chauffeur ziet hoe meerdere mannen een aantal sporttassen uit zijn truck halen. Hij wordt met de dood bedreigd als hij hen probeert te stoppen.

Foto's
Omdat de chauffeur zijn wagen schuin op de weg heeft gezet, kan er niemand langs. Een getuige maakt foto's van de overval en geeft die aan de politie. Die heeft ze gepubliceerd op de eigen website. In ieder geval één van de mannen staat vol in beeld.

De criminelen gaan er vandoor met een partij cocaïne, die was verstopt tussen de bananenpulp in de truck. De chauffeur had de lading eerder die dag opgehaald in Rotterdam.

Straatwaarde
Door snel ingrijpen van omstanders wordt even later een deel van de cocaïne teruggevonden, met een straatwaarde tussen de 15 en 20 miljoen euro. Dat lag in één van de twee auto's die de mannen hadden achtergelaten na de overval. Het gaat om een in Rotterdam gestolen, grijze BMW en een eveneens grijze Seat. Dat was een huurauto.

Uitzending
Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond 22 november om 20.30 uur uitgezonden op NPO 1. Daarin zijn onder meer beelden te zien die zijn gemaakt bij de McDonalds in Hoogvliet, waar vier mannen in de grijze BMW enkele uren voor de overval zijn gefilmd. Ook worden daar de foto's getoond die zijn gemaakt tijdens de overval in Beneden-Leeuwen.

Opsporing Verzocht wordt woensdagmorgen om 11.40 uur herhaald op NPO 2.

Maas en Waal