Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Twee jaar cel voor man uit Afferden die meisje van 14 jaar misbruikte

ARNHEM/ AFFERDEN - Een 46-jarige man uit Afferden is vrijdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan acht maanden voorwaardelijk, voor het seksueel misbruiken van een 14-jarig meisje.

Het meisje kwam veel over de vloer bij de man en zijn gezin. Ze had een vertrouwensband met hem en zag hem als een soort vervangende vader. De band met haar eigen vader was niet goed. Ze deed alles voor hem, zei ze op de zitting twee weken geleden, om hem maar niet teleur te stellen.

De man heeft het misbruik, tussen december 2015 en juni 2016, steeds ontkend. Maar de rechtbank ziet genoeg bewijs. Zo stuurde de man het meisje vele WhatsApp-berichten waarin hij spreekt over seksuele handelingen en vraagt om blootfoto’s. Hij vroeg het meisje de berichten te verwijderen, wat ze ook deed, maar bij de politie zijn ze weer tevoorschijn gehaald.

Volgens de man klopt er niets van de aantijgingen en wilde het meisje hem met de aantijgingen onder druk zetten om lid van het gezin te kunnen worden. De rechtbank gelooft dat niet.

De man moet het meisje 3.000 euro smartengeld betalen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal