Volledig scherm
De Afferdense en Deestse Waarden. © Gerard Verschooten

Uiterwaardenkarwei bij Afferden en Deest is af

DEEST / AFFERDEN - Met een ‘Waaldag’ op zaterdag 28 september viert Rijkswaterstaat dat drie uiterwaardenprojecten zijn afgerond: de Afferdense en Deestse Waarden, de Loenense Buitenpolder (tegenover Beuningen en Ewijk) en de Heesseltsche Uiterwaarden (tegenover Rossum).

De Afferdense en Deestse Waarden worden op deze dag officieel weer opengesteld voor de omgeving. Het openingsfeest biedt onder meer de mogelijkheid om mee te gaan met een natuurexcursie of een struintocht. Iedereen kan zijn eigen picknickmand meenemen. Rijkswaterstaat zorgt dat er koffie, thee, melk en limonade op de picknicktafels in het gebied staan. Bij slecht weer wordt er gepicknickt in de feesttent.

Liefst met de fiets

Startpunt van de activiteiten tussen 13.00 en 17.00 uur is de brug aan de kant van Deest. Er is alleen parkeergelegenheid voor automobilisten die slecht ter been zijn. Andere bezoekers kunnen het best met de fiets komen.

Nevengeul

In de Afferdense en Deestse Waarden is een meestromende nevengeul gegraven en zijn de uiterwaarden verlaagd om meer ruimte voor de rivier te scheppen bij hoogwater. Door deze veranderingen ontstaat er ook nieuwe natuur. Andere planten en dieren vestigen zich. Opvallend in het gebied is de lange voetgangersbrug en de ooievaarsnesten. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Oud-wethouder Erick Loermans van Wijchen: ‘Gosse Noordewier, Marcel Thijsen en Agnes Schaap staken een mes in mijn rug’
    PREMIUM
    Interview

    Oud-wethouder Erick Loermans van Wijchen: ‘Gosse Noordewier, Marcel Thijsen en Agnes Schaap staken een mes in mijn rug’

    WIJCHEN - Wethouder Erick Loermans vertrok na de verkiezingen van 2010 plotseling van het politieke toneel in Wijchen, toen zijn partij zich terugtrok uit de college-onderhandelingen. Nu, negen jaar later, vertelt hij wat er achter de schermen binnen de PvdA gebeurde. ,,Gosse Noordewier, Marcel Thijsen en Agnes Schaap hebben een mes in mijn rug gestoken.’’

Maas en Waal