Misschien wel het mooiste straatje van Maas en Waal het Kerkpad met de drie kerken van Horssen.
Volledig scherm
PREMIUM
Misschien wel het mooiste straatje van Maas en Waal het Kerkpad met de drie kerken van Horssen. © Eveline Van Elk

Unieke dorpsgezichten gemeente Druten op weg naar bescherming

DRUTEN - Houd authentieke stukjes dorp mooi voor toekomstige generaties. Dat is het idee achter het instellen van beschermde dorpsgezichten. De gemeente Druten heeft wel ooit over nagedacht en mogelijke dorpsgezichten benoemd. Maar de daad is nooit bij het woord gevoegd. 

Oppositiepartij Sociaal Maas en Waal (SMW) wil dat nu wel gaan doen. De partij komt binnenkort met een initiatiefvoorstel in de gemeenteraad om beschermde dorpsgezichten in te stellen. Het voorstel wil SMW voor de zomervakantie van dit jaar af hebben. 

Grotere locatie beschermen

Nu zijn er in Druten alleen gemeentelijke en rijksmonumenten. Oppositiepartij Sociaal Maas en Waal zou dat graag anders zien en ook grotere locaties beschermen. En de samenwerkende dorpslijsten zouden graag de typerende open lintbebouwing in de dorpen beschermen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal