Hendrik Hoeksema van ZLTO bij de zonneakker in Leur.
Volledig scherm
PREMIUM
Hendrik Hoeksema van ZLTO bij de zonneakker in Leur. © Eveline Van Elk

Van ‘boeren zijn een probleem’ naar ‘boeren hebben een oplossing’

REPORTAGERAVENSTEIN - De toekomst van de boeren ligt niet alleen op akkers en in stallen. ,,We willen laten zien dat boeren een oplossing hebben voor maatschappelijke vraagstukken. Zorg, verduurzaming, biodiversiteit en de energietransitie.” Dat zegt Hendrik Hoeksema, lid van het ZLTO-hoofdbestuur. 

12 reacties

 • Ook

  2 jaar geleden
  Iets soortgelijks gebeurt nu ook al met windmolens!
 • Ook

  2 jaar geleden
  Weer eens een heel ander geluid dan we de laatste weken moesten vernemen uit boerenland.Ik vind dit wel een positief geluid en ook een dat de moeite waard is.Of het alleen maar om zonnepanelen zou moeten gaan betwijfel ik eigenlijk wel maar ik verwacht dat er ook wel andere initiatieven zullen ontstaan die uiterst zinvol kunnen zijn.
 • tgm beuningen

  2 jaar geleden
  Zonnecellen leggen op verder nutteloze daken is natuurlijk een goed idee en kan daarom eventueel op eoa manier gesubsidieerd worden. Maar zonnecellen leggen op allesbehalve nutteloze landbouwgrond is natuurlijk helemaal geen goed idee en subsidiëren idg niet slim en ronduit kwalijk. Het is me dan ook niet duidelijk op grond van wat precies je daar een warm voorstander van zou kunnen zijn.
 • R L

  2 jaar geleden
  Er is de afgelopen jaren amper in kern energie geinvesteerd. Dit omdat het niet kostendekkend ishttps://www.ad.nl/economie/duur-en-gevaarlijk-elke-kerncentrale-maakt-tijdens-leven-5-miljard-euro-verlies~a91ca77d5/
 • Titus

  2 jaar geleden
  Het plaatsen van zonnepanelen én vooral windmolens moet stoppen.  Het elektriciteitsnet wordt overbelast hierdoor , dan zetten ze die dingen weer stil omdat dat je die energie niet kunt opslaan!  Waarom deze geld slurpende omwegen als er directere manieren zijn om energie te verkrijgen. Rond de onderzoeken en  peilingen in de bodem een keer af, en investeer in aardwarmte!

Maas en Waal