Kaarsen in de tuin van Wilfred Vissers.
Volledig scherm
Kaarsen in de tuin van Wilfred Vissers. © Eigen foto

Vanuit Maas en Waal heel Nederland in het kaarslicht?

BOVEN-LEEUWEN - Heel Nederland komt regelmatig in het kaarslicht te staan als teken van hoop. Een teken van rouw voor de mensen die aan corona zijn overleden en van steun aan de hulpverleners en het ziekenhuispersoneel die ons door de coronacrisis slepen. Dat is het ambitieuze plan van Ingrid van Gisteren, Wicca Bijvelds en Wilfred Vissers uit Boven-Leeuwen.

Al twee keer hebben een aan aantal Boven-Leeuwenaren kaarsen en lantaarns in hun tuin gezet met dit doel. Op 12 april wordt het de derde keer en hoopt Vissers heel Maas en Waal en misschien wel heel Gelderland mee te krijgen. 

Nederland in Kaarslicht

,,Ingrid van Gisteren is hiermee begonnen en ik heb inmiddels de facebookpagina Nederland in Kaarslicht opgezet", vertelt Vissers. Ook zette hij de actie op de pagina Corona Hulp Maas en Waal. Op beide platforms zijn inmiddels enkele tientallen likes binnengekomen. 

Licht uit, kaarsen aan

Van Gisteren is kapster en veel van haar klanten deden de eerste twee kaarsensessies mee. ,,Maar het idee is nu om het grootser op te zetten. We roepen iedereen op om als het negen uur 's avonds is 3 minuten lang alle licht in huis uit te doen en de kaarsen in de tuin of binnen in huis voor het raam aan te steken.” 

Wilfred Vissers.
Volledig scherm
Wilfred Vissers. © Eigen foto.

Maas en Waal