Langs de kant van de Kaliwaal lag enkele jaren geleden een turkooise kleur door afstevende blauwalgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Langs de kant van de Kaliwaal lag enkele jaren geleden een turkooise kleur door afstevende blauwalgen. © Eveline Van Elk

Veel vervuilder slib in de Kaliwaal en Druten zit ermee in zijn maag: ‘De randen worden opgezocht’

Het bedrijf K3-Delta wil slib in de Kaliwaal storten met veel hogere doses PFAS dan het slib dat nu wordt gestort. Gelders gedeputeerde Peter Drenth vindt het goed. Druten niet.

4 reacties

 • Joseph litjens

  1 jaar geleden
  Dit staat Druten ook te wachten met zonnepanelen in het waterwingebied Maar dan is wel het drinkwater van 65.000 gezinnen ernstig vervuild en ondrinkbaar Geworden Hoezo zorgplicht van het gemeentebestuur voor hun kiezers
 • Vervoort

  1 jaar geleden
  Hier weer een voorbeeld hoe de locale politiek zich schamteloos zich verbergen achter onmacht (uche uche), al jaren wordt er geklaagd over het Gif, maar het is ook een beetje buiten druten, stroomafwaats....dus dan hoef je niet zo te protesteren want lig toch buiten de gemeente. Iedereen heeft over het milieu, brave opruim-actie maar de werkelijk problemen worden niet aan gepakt. Dat gif komt natuurlijk in het grondwater, over tien jaar hebben ze weer spijt, jammer zeg al die kanker gevallen.
 • tgm beuningen

  1 jaar geleden
  Tja, de Kaliwaal... Gelukkig is het regelmatig hoogwater en dat is ongetwijfeld goed voor de waterkwaliteit in de Kaliwaal.
 • janv meulen

  1 jaar geleden
  Ambtenaren van Druten : LAAT JE NIET VOOR DE GEK HOUDEN !!!!!!!!!!!!!! Laat deze troep maar waar het nu is !! Niets toestemmen !!