Het veer bij Lith voer vrijdag al niet.
Volledig scherm
Het veer bij Lith voer vrijdag al niet. © Roy van der Lee/BD

Veermannen op de Maas staken verder: gesprek met werkgever levert niets op

updateLITH - Schippers op de veerponten over de Maas tussen Gelderland en Brabant zetten hun staking voorlopig voort. Dinsdag liep een overleg tussen FNV Havens en werkgever stichting De Maasveren op niets uit. De vakbond kondigt daarom aan vanaf volgende week een tandje bij te zetten.  

14 reacties

 • haske

  3 jaar geleden
  Ik hoor dat ze dan wel tot 11 vakantiedagen in moeten leveren.. zou jij dat doen?
 • Tom

  3 jaar geleden
  Staken is een groot goed.Het ongenoegen uiten naar je werkgever en meer salaris willen is allemaal prima.Dit doet echter meer denken aan chanteren.De pontjes zijn een cruciale levensader voor de Maasdorpen waar de leefbaarheid toch al onder druk staat. Je zin doordrammen over de rug van die dorpsbewoners getuigd van een twijfelachtige ethiek.Het aanbod van €3200 voor 36 uur+4.5%+500 eenmalige bonus is voor deze rupsjes-nooit-genoeg blijkbaar onacceptabel. Zoek dan gewoon een andere baan. Voor Jan Modaal is het een aanbod om jaloers op te worden.Stichting Maasveren. Laat je niet chanteren!
 • Hans Kerkhoven

  3 jaar geleden
  Jij uit Arnhem hoeft niet met de ponten mee, dan is solidair zijn wel erg makkelijk
 • Wim

  3 jaar geleden
  Zo te lezen en volgens mij reageren er hier vooral werkgevers op dit artikel. :)
 • haske

  3 jaar geleden
  De FNV is er voor werkmensen en tegen de graaiers in besturen ( weet niet of dat hier ook is )Maat als ik hoor dat ze er jaren niks bij hebben dan mogen ze best wat krijgen. Was er bij mijn werkgever maar zo'n eensgezind personeelsbestand

Maas en Waal