Volledig scherm
Brommers Kiek'n' op het dorpsplein in Beneden-Leeuwen. © DG

Vernieuwde carnavalsdinsdagen in Wijchen en Leeuwen: aardige start maar het moet nog groeien

videoWIJCHEN/BENEDEN-LEEUWEN - De nieuwe impulsen voor de carnavalsdinsdagen in Wijchen en Beneden-Leeuwen slaan aardig aan, maar moeten vooral nog groeien. 

Schik op de Mert moet de Wijchenaren op dinsdag vanaf de late ochtend naar de Markt trekken. Een gratis, uitgebreid en stevig Engels ontbijt draagt daar zeker aan bij. Op de Markt was een klein, intiem pleintje gecreëerd. En met zo'n 200 bezoekers was dat een prima opzet. De acht horecazaken die voor dit nieuwe evenement samenwerken, hopen dat de komende jaren er steeds enkele honderden carnavalsgasten bijkomen. 

In Beneden-Leeuwen de première van Brommers Kiek'n': een bonte stoet historische voertuigen dat onder het motto FlowerPowerLauwe de Boerenbruiloft moet doen vergeten. Het carnavalspubliek wilde wel, ook zo'n 200 man sterk op het pleintje aan de Zandstraat. Maar de voertuigenoptocht bleek behoorlijk karig: vier oude auto's, tien bromfietsen, een brandweerwagen en een tractor uit lang vervlogen tijden. Ook hier geldt: aardige start, volgend jaar zien door te groeien. 

Volledig scherm
Meedeinen op de Markt in Wijchen © DG
Volledig scherm
Behoorlijke belangstelling op het Leeuwense dorpsplein. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal