Volledig scherm
PREMIUM
De telers en de leverancier, van links naar rechts Tonny van Eldijk, Cindy Vermeulen, eierboer Bas Gerrits en Rob Janssen. Ze staan in de komkommerkas van Jevoro in Rijkevoort. © Eveline Van Elk

Vers vanuit de regio op je bord, gezond voor je lijf

WIJCHEN - Biologische waterkers van Cindy Vermeulen uit Ubbergen. Gisteren geoogst bij haar bedrijf De Klispoel, vandaag op je bord in het Radboud Ziekenhuis. Dat is wat Lokaal voor Lokaal gaat doen met de producten van 23 telers en andere voedselproducenten uit de regio rond Wijchen. Zo vers mogelijke producten die met maar één tussenschakel van maker naar eter gaan.

Zet een passer met de punt in Wijchen op het bedrijf van Tonny van Eldijk, groothandel in groente en fruit. Maak een cirkel met een diameter van 50 kilometer. Dan heb je het gebied waar de deelnemers in Lokaal voor Lokaal actief zijn. Het Land van Cuijk, Maas en Waal, Rijk van Nijmegen, Overbetuwe en Nijmegen-stad. Hun idee: lokale producten van de bron in één keer naar de consument. Dat wil zeggen: ziekenhuis, school, zorgaanbieder of bedrijf. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal