Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Pim Ras Fotografie

Verzet tegen windmolens wordt steeds moeilijker: ‘Ze moéten er gewoon komen’

AnalyseEr moeten snel meer windmolens komen in de regio Arnhem Nijmegen, vindt de provincie, en Maas en Waal is zeer geschikt om ze neer te zetten. Windmolens in je omgeving worden steeds meer realiteit en de mogelijkheden om ze als burger tegen te houden, worden kleiner.  

7 reacties

 • Johann Janssen

  3 maanden geleden
  En de democratie zal zegevieren! Nou nee dus die lieden uit Arnhem ruiken geld en laten derhalve de bevolking gewoon stikken.
 • Y Lusenet

  3 maanden geleden
  Van het eerste grote windmolenpark in zee wordt de helft van de stroom verkocht aan http://amazon.com - stroom voor een half miljoen huishoudens! En wij maar denken dat windmolens er moeten komen om Nederland te voorzien van groene stroom...Wij profiteren ook van webwinkels en internet, maar hoeven als klein dichtbevolkt land geen stroom te maken voor de rest van de wereld. https://www.volkskrant.nl/economie/stroomslurper-amazon-koopt-halve-opbrengst-van-nieuw-windpark-van-shell-en-eneco~b1a0efe3/
 • Maso Sanne

  3 maanden geleden
  Heel democraties allemaal. Niemand wil windmolens meer. Vervuild de lucht, geven veel gezondheids problemen en leveren niet veel op. De klimaat wappies drammen alles door.
 • Dirk de Vries

  3 maanden geleden
  De vergelijking met hoogspanningsmasten gaat volledig mank. Daar heb je op 100-en meters geen last meer van muv het uitzicht. Bovendien zijn ze een stuk minder hoog. Windmolens is het nieuwe goud. Vele partijen storten zich er op onder het mom van 'de burger kan participeren'. Het goud verdwijnt naar investeringsmaatschappijen. Over een tijdje als de bodem van de schatkist in zicht dan laat men die BV's ploffen. En ra ra wie kan dan nog een keer in de buidel tasten? Juist, de overheid.
 • Patrick Steer

  3 maanden geleden
  Spreek voor jezelf, ik ben voor windenergie!
 1. Corona sloopt ook Indiase platteland: lijken drijven in de Ganges
  Play

  Corona sloopt ook Indiase platteland: lijken drijven in de Ganges

 2. Pro-Palestinademonstratie loopt uit de hand
  Play

  Pro-Palesti­nade­mon­stra­tie loopt uit de hand

Maas en Waal