Het bedrijf K3-Delta wil slib in de Kaliwaal storten met veel hogere doses PFAS dan het slib dat nu wordt gestort. De Kaliwaal dient al jaren als ondergrondse stortplaats. Daaromheen is een mooi natuurgebied ontstaan, maar onder water ligt giftige bagger.
Volledig scherm
PREMIUM
Het bedrijf K3-Delta wil slib in de Kaliwaal storten met veel hogere doses PFAS dan het slib dat nu wordt gestort. De Kaliwaal dient al jaren als ondergrondse stortplaats. Daaromheen is een mooi natuurgebied ontstaan, maar onder water ligt giftige bagger. © Eveline van Elk

‘Vuiler slib in Kaliwaal? Dat hadden we graag eerder geweten, we willen het niet’

DRUTEN - De gemeente Druten voelt zich overvallen door het voornemen veel zwaarder verontreinigd slib in de Kaliwaal te storten. Ze gaat ertegen in verweer.

2 reacties

  • tgm beuningen

    3 weken geleden
    Oei, geen officiële brief (van nul en geen waarde) gekregen, schande! Desondanks inmiddels meer oog voor misbruik van de groene container in deze gemeente, een goede zaak.
  • jero world

    3 weken geleden
    Druten wil geen extra gif dumping van baggerbedrijf K3 meer in de Kaliwaal. Maar waarom hebben ze dat jaren geleden dan wel goed gekeurd ? Kreeg gemeente Druten hiervoor een beloning (vergoeding) ?

Maas en Waal