Volledig scherm
Geert Gerrits kan blijven juichen: hij heeft een nieuwe coalitie rond. En mag ook nog de portefeuille Financiën-Ruimtelijke Ordening onder zijn hoede houden. © DG

VVD en PvdA ruilen van taken in Wijchen

WIJCHEN -  Kernachtig Wijchen, PvdA en VVD zijn - zoals te verwachten viel - in Wijchen tot een samenwerkingsakkoord gekomen. Hun inhoudelijke plannen presenteert dit nieuwe college van B en W aanstaande maandag. 

Ook het wethouderskwartet staat vooraf al enige tijd vast: Geert Gerrits, Paul Loermans en Titus Burgers blijven op hun zetel, de VVD'er Rob Engels wordt vervangen door Nick Derks. Voor de beide Kernachtig Wijchen-wethouders verandert hun inhoudelijke portefeuille ook nauwelijks; Gerrits en Loermans kunnen gewoon verder met hun dagelijkse werkzaamheden.

Dossiers

PvdA'er Titus Burgers ruilt zijn takenpakket wel goeddeels om met dat van de VVD-vertegenwoordiger in het college. Burgers gaat jeugdzorg, wmo en welzijn doen, iets waar Engels zich de afgelopen vier jaar over ontfermde. Nieuwkomer Derks krijgt Burgers' dossiers over sociale zaken, armoede- en minimabeleid en economie en werkgelegenheid overgedragen. 

Duidelijke taal

Grote verkiezingswinnaar en formateur Geert Gerrits belooft maandag met een programma te komen 'met duidelijke taal, waarvan de inhoud voor iedereen te begrijpen is'. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal